"Vrijwilligerswerk voor iedereen"

vrijdag 30 september 2016 14:31

"Ieder mens heeft iets te bieden aan een ander" dat is de stellige overtuiging van Marijke Heuvelink. Het werkbezoek dat de ChristenUnie-SGP fractie aan Vrijwilligerspunt Eindhoven brengt sluit daar naadloos op aan. Jeroen Bodde van het vrijwilligerspunt; "vrijwilligerswerk biedt iedereen de kans zijn talenten en energie in te zetten in de samenleving".

Belemmeringen die nu vaak voor werkzoekende of azielzoekers worden opgeworpen zijn onnodig en een belemmering om te participeren in de samenleving. De NOV roept dan ook op om vrijwilligerswerk een recht te maken voor iedereen. Een oproep die ChristenUnie-SGP Brabant van harte ondersteunt. Marijke Heuvelink; "Door een actieve rol in de samenleving kun je je nuttig voelen voor een ander". Passend vrijwilligerswerk, daar gaan ze voor bij het vrijwilligerspunt Eindhoven. Carla van Herpen geeft aan ”Zelfs als er geparticipeerd ‘moet’ worden is het belangrijk dat vrijwilligerswerk een eigen ‘vrije’ keuze is”.

Brabant heeft een lange traditie van een coöperatieve samenleving. We staan er samen voor en samen kunnen we het voor de jeugdsporter, de oudere en de gehandicapte een heel stuk prettiger maken. "U doet toch ook mee!" besluit Heuvelink.

« Terug

Archief > 2016 > september

Geen berichten gevonden