Voorzichtig valt het woord ‘uitstel’ voor strengere milieueisen boerenstallen

IMG-20171110-WA0016[233]vrijdag 05 oktober 2018 15:24

De verscherpte eisen die de provincie stelt aan stallen van boeren komen hard aan. Om de pijn die dit geeft iets te verzachten wordt al enige tijd gewerkt aan verzachtende maatregelen voor de Brabantse boeren.

Deze zijn hard nodig door de snelle omslag die de coalitie wilt maken voor het verminderen van stikstof en ammoniak. De uitvoering hiervan is op dit moment in volle gang. ‘Wij zijn blij dat er hard gewerkt wordt om alle maatregelen uit te rollen. Toch vragen wij ons af of deze maatregelen daadwerkelijk werken en de knelpunten waar de boeren tegenaanlopen oplossen’ aldus Hermen Vreugdenhil.

De ChristenUnie-SGP Statenfractie Noord-Brabant maakt zich dan ook zorgen of de termijn die de provincie stelt om de stallen aangepast te hebben wel haalbaar is. Veel gezinnen worden zwaar getroffen en als de maatregelen niet goed blijken te werken worden deze gezinnen onvoldoende tegemoetgekomen. Met ons deelden verschillende fracties deze zorgen. Zelfs bij de VVD-fractie viel langzaam het woord ‘uitstel’. Dit zou betekenen dat het uitstellen van de deadline die de Brabantse ondernemers dwingt om de stallen aangepast te hebben bespreekbaar is voor de VVD. Dit kan grote gevolgen hebben omdat hun steun voor dit plan cruciaal is. De fractie CU-SGP zal blijven strijden voor een eerlijke regeling voor Brabantse ondernemers.

« Terug

Archief > 2018 > oktober

Geen berichten gevonden