Tussentijdse ervaringen lijsttrekker Vreugdenhil

hermenvdinsdag 21 november 2006 19:43

21 november. Campagnetijd

Een enerverende tijd achter de rug. Na de provinciale ledenvergadering in oktober waarop ik verkozen mocht worden tot lijsttrekker voor de statenverkiezing van 7 maart is mijn agenda druk bezet geraakt. Gelukkig heb ik hier al rekening mee gehouden en heb in overleg met mijn werkgever tijd vrij kunnen maken voor campagne en inwerken. Ik merk dat ik vanuit mijn werk al behoorlijk ingevoerd ben in de provinciale thema’s. Ik ben nu ook zeer regelmatig op vrijdag te vinden in het provinciehuis.

Nadat het persbericht van mijn lijsttrekkerschap de deur uit is gegaan weten de media je al snel te vinden. Een eerste interview op omroep brabant radio, omroep brabant nieuws gehaald en ook de regionale bladen weten je te vinden. Verrassend hoeveel mensen je hier mee bereikt. Al snel de eerste mails en belletjes uit mijn werkkring of ik de bestuursacademie ga verlaten. Ik kan ze gerust stellen.

De voorbereiding op de campagne loopt wel anders dan gedacht. De kamerverkiezing eist eerst alle aandacht op en ik kan me meteen goed inzetten in de landelijke campagne. Een mooie gelegenheid om mee te liften en alvast de aandacht vestigen op de statenverkiezing.

Met meer interesse dan voorheen heb ik ook de ‘confrontaties’ tussen ChristenUnie en SGP gevolgd. Het inmiddels beroemde ‘telegraaf-interview’ waar Rouvoet niet gezamenlijk met van der Vlies in zat en het ND-debat leverden nog het meeste vuurwerk op. Toch goed om de accentverschillen scherp op je netvlies te hebben als je beide partijen mag vertegenwoordigen in de staten.

Spannend wat de uitslag van de landelijke verkiezing zal opleveren. In de campagne van de ChristenUnie is veel aandacht geweest om de aanhang in de zuidelijke provincies te vergroten. Ik heb in ieder geval op de campagne bijeenkomsten maar ook op straat gemerkt dat veel kiezers een zwak hebben voor de betrouwbare christelijk-sociale koers. Spannend of men dit in het stemhokje ook omzet naar een stem die dit geluid versterkt.

Ik hoop en bid op een goede uitslag voor de Christelijke partijen.

Hermen Vreugdenhil

« Terug

Archief > 2006 > november

Geen berichten gevonden