’Adviespunt scheiding in Brabant oprichten’

maandag 22 januari 2007 21:59

Den Bosch - In Brabant moet een informatie- en adviespunt over echtscheiding komen. Hier kan worden gewerkt aan het voorkomen van scheidingen en aan ouderschapsplannen na een scheiding. De provincie moet voor de oprichting zorgen.

Dat bepleit de ChristenUnie-SGP in het verkiezingsprogramma voor Provinciale Staten. Volgens de partijcombinatie is zo’n advies- en informatiepunt belangrijk in het streven naar zo hecht mogelijke gezinsbanden, zodat kinderen niet in de knel komen.

In het verlengde daarvan wil de ChristenUnie-SGP ook stevig inzetten op gezinscoaching. Het opzetten van centra jeugd en gezin in alle Brabantse gemeenten, waarvoor het provinciebestuur onlangs twee miljoen uittrok, wordt voluit ondersteund.

Volgens de ChristenUnie-SGP moet het gehele dividend uit de provinciale aandelen in energieconcern Essent worden ingezet voor extra investeringen in duurzaamheid. Concreet noemt de combinatie goedkoper openbaar vervoer, duurzame energie en energiebesparing als bestedingsdoelen.

Kandidatenlijst

De ChristenUnie-SGP heeft in Provinciale Staten momenteel één vertegenwoordiger, Jan Luteijn, tevens wethouder in Werkendam. Hij staat tweede op de kandidatenlijst voor de aanstaande verkiezingen.
Lijsttrekker is Hermen Vreugdenhil uit Nieuwendijk. Op de plaatsen drie tot en met vijf staan G. Noeverman uit Almkerk, A. Schermers-Van Elderen uit Werkendam en A. Waaijenberg uit Veen.

Bron: Brabants Dagblad, een verslaggever

« Terug

Archief > 2007 > januari

Geen berichten gevonden