Verslag bezoek aan verkiezingsdebat Omroep Brabant

donderdag 01 maart 2007 18:40

Op donderdag 1 maart mocht ik als publiek aanwezig zijn bij het door Omroep Brabant uitgezonden verkiezingsdebat tussen D66 – Groen Links – Brabant partij – en de Christenunie.

Nadat we als pubkliek welkom werden geheten en een kopje koffie konden nemen mochten we de studio in. Na wat geluidstesten begon het debat. Het ging er levendig aan toe waarbij maar weinigen elkaar lieten uitpraten. Ik vond zelf dat Hermen zich wat te veel op de vlakte hield en dat wij als publiek vaak te laat waren om te klappen of te roepen als Hermen een punt gemaakt had.

Later toen ik er met Hermen over sprak zei hij me dat dit niet zijn stijl was om als een stel kippen in een kippenhok tegen elkaar te keer te gaan. En ik moet zeggen toen ik later thuis de uit zending zag, zag je tussen iedereen die maar stond te roepen en te schreeuwen Hermen staan als een rots in de branding die op zijn tijd zei wat er gezegd moest worden en dat bleef beter hangen dan al het andere. Kortom Hermen heeft de Christenunie op waardige wijze uitgedragen en hij heeft mij overtuigd dat veel geschreeuw niet automatisch ook veel wol oplevert.

Anton van Asten, ChristenUnie Eindhoven Zuidoost Brabant

« Terug

Archief > 2007 > maart

Geen berichten gevonden