Bescheidenheid en de provincie Brabant is geen natuurlijke combinatie

andrerouvoet3.JPGmaandag 15 oktober 2007 19:14

Er zijn van die weken bij dat je (nog steeds) van de ene verbazing in de andere rolt. Dachten we het onderzoek naar de gouden handdrukken goed en snel geregeld te hebben, blijkt professor Niessen zijn opdracht terug te geven in verband met een zelf genoten afvloeiingsregeling. “Afgelopen vrijdag 5 oktober nam u unaniem het besluit mij de opdracht te verlenen tot een onafhankelijk onderzoek naar de – wat ik maar even zo zal noemen – “gouden handdrukken” voor ambtenaren van de provincie. Ik was volkomen verrast door het bericht daarover”, aldus Niessen. Je houdt toch een wrange nasmaak over als je de voorstellers (CDA en VVD) uitdrukkelijk gevraagd hebt naar de beschikbaarheid van de onderzoeker. Ik heb hier een positief antwoord op gekregen maar dat bleek blijkbaar niet zoveel waard. Dit betekent nog meer vertraging, weer een hoop slechte publiciteit en een precaire zaak die nog steeds boven de markt hangt.

Dit was ook zo een week waarin je als statenlid meer informatie uit de pers krijgt dan via de reguliere weg. Nu geloof ik echt niet alles wat in de krant komt dus wordt ik toch als Staten graag eerst geïnformeerd en dan is de pers pas aan de beurt. En dat al helemaal bij dossiers waarbij GS zegt dit graag in nauwe samenwerking met de Saten te willen oppakken zoals de pilots goedkoop Openbaar Vervoer en de mogelijkheid om tot onteigening over te gaan bij de realisatie van de EHS. We zullen hier in de commissievergadering van vrijdag op terug komen.

Afgelopen vrijdag ben ik samen met Esther en Johan (beleids- en fractiemedewerker) naar de Statendag van de ChristenUnie in het tweede kamer gebouw geweest. Dit zijn mooie momenten om te netwerken met de collega Statenleden wethouders Jeugd en Gezin en de kamerfractie. Ook weer heel wat nieuwe ideetjes over en weer uitgewisseld. Met Andre Rouvoet hebben we nog van gedachten gewisseld over het jeugd en gezinsbeleid en de rol die de provincie kan vervullen. De conclusie was dat dit toch een bescheiden rol dient te zijn, een rol waar het kind en het gezin centraal staat.

Ik ben benieuwd hoe dit in Brabant opgepakt gaat worden want bescheidenheid en de provincie Brabant is geen natuurlijke combinatie. Hier is een mooie rol voor de ChristenUnie-SGP fractie weggelegd, investeren in gezin en jongeren! Met een bescheiden rol voor de provincie en een sterke rol voor gemeenten!

Hermen Vreugdenhil, Statenlid ChristenUnie-SGP Noord-Brabant 

« Terug

Archief > 2007 > oktober

Geen berichten gevonden