Wind, Energie en spektakel op de havendag in Werkendam

havendag werkendam01-07-2008 15:24 01-07-2008 15:24

Spektakel in de Werkendamse haven. Een heuse vlootschouw, tal van stoomsleepboten, een sloepenrace en de commissaris der Koningin die de opening verricht. Zie hier de aantrekkelijke ingrediënten van de havendag in Werkendam. En waar spektakel is in de gemeente Werkendam, daar is ook de ChristenUnie caravan paraat.

 

Als je wilt weten wat permanent campagnevoeren betekend moet je bij de kiesvereniging Werkendam zijn. En dan moet je vragen naar Mathijs Vos. Ik zeg dat niet omdat ik daar ook zelf woon, maar omdat het zo is. En ik maak daar graag gebruik van. De ChristenUnie Wekendam staat jaarlijks op vrijwel elke jaarmarkt in één van de kernen van de gemeente Werkendam. Juist op jaarmarkten braderieën en havendagen is de drempel heel laag om van belangstellenden te horen wat er leeft en waar wij als fractie op in moeten zetten.
Ook kun je zo je eigen beleid verantwoorden. Eén voorbeeld de volgende vraag:

"Vorig jaar heeft de CU een enquête gehouden over het openbaar vervoer in het land van Heusden en Altena. Deze enquête sprak mij erg aan en ik deed er graag aan mee. Het openbaar vervoer is in Werkendam hopeloos. 's Avonds na 18.00 uur gaat het dorp op slot. Niemand komt er in of kan er uit met de bus. Deze mening wordt ook door u gedeeld. Mijn vrouw en ik ondervinden dit regelmatig. Onze kinderen wonen elders en als ze ons willen bezoeken moet ik hen altijd halen van het NS station in Gorkum. Helaas heb ik nooit meer iets gehoord. Toen ik zaterdag op de havendag jullie caravan zag staan informeerde ik daarnaar. Mijn vraag is deze: doen jullie nog iets met de enquête?"

Deze vraag hebben we netjes kunnen beantwoorden, ik zal hier volgende week nog wat over op de website schrijven. Maar zo zie je maar weer, het is ontzettend belangrijk om niet alleen met de verkiezingen, maar het hele jaar door zichtbaar te zijn.

Het geheime recept van Werkendam:
Een heuse campagnecaravan met voldoende ballonnen, pepermunten, pennen, koffiepads. Een leuke actie eromheen die in de week voorafgaand de nodige publiciteit in de kranten oplevert. Shirts die zorgen voor de herkenbaarheid en zichtbaarheid. Een paar enthousiaste leden die zich een paar keer per jaar een paar uur op een zaterdag willen inzetten. En een PR commissie die fantastisch werk levert.

Dit keer wilde de ChristenUnie Werkendam de mening van de burgers weten over windenergie. Wind was er genoeg op die dag. En ik kan u verzekeren dat je van dit soort activiteiten een hele hoop energie krijgt.

Hermen Vreugdenhil

 

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht