Vervanging sluizen Zuid-Willemsvaart van start

huizingadonderdag 11 september 2008 13:42

De vervanging van de drie oude sluizen van de Zuid-Willemsvaart in Brabant is van start gegaan. Staatssecretaris Tineke Huizinga gaf tijdens de bijeenkomst ‘Brabantse Kanalen in Beeld' het startsein voor de werkzaamheden.

De investeringen zijn niet alleen van belang voor de scheepvaartsector. ‘Containervaart is booming en de binnenvaart beantwoordt daarnaast ook aan onze wens om energiezuinig te transporteren', aldus Huizinga.

De ChristenUnie-SGP Statenfractie maakt zich al geruime tijd sterk voor een verbetering van vaarwegen en sluizen in Brabant. De Statenfractie pleit er dan ook voor dat de provincie meer middelen vrijmaakt om de verbetering van het vaarwegennetwerk prioriteit te geven. "In de keuzemogelijkheid van goederenvervoer geeft de ChristenUnie-SGP fractie prioriteit aan vervoer over water. De binnenvaart biedt grote potentie om een fors gedeelte van het mobiliteitsvraagstuk in de toekomst op te lossen", aldus Hermen Vreugdenhil.

De overheid wil de bereikbaarheid van Zuidoost-Brabant over water bevorderen. Daarom worden de Brabantse kanalen geschikt gemaakt voor grotere (klasse IV) schepen. Het project omvat de vervanging van de sluizen 4, 5 en 6 in de Zuid-Willemsvaart (traject Veghel - Helmond), de verruiming van het Wilhelminakanaal, de vervanging van de sluizen II en III door één nieuwe sluis, verruiming en verbetering van het huidige kanaaltracé Den Dungen - Veghel en de omlegging van de Zuid-Willemsvaart van Den Dungen naar de Maas.

« Terug

Archief > 2008 > september

Geen berichten gevonden