Geen wietteelt door gemeenten in Brabant

wietmaandag 08 december 2008 19:28

Het debat over ons coffeeshopbeleid draait op volle toeren. Aangezwengeld door de burgemeesters van Roosendaal en Bergen op Zoom die alle shops willen sluiten. Eindelijk eens burgemeesters met lef. Die hun ogen niet sluiten voor de grote problemen en overlast die de coffeeshops en het drugtoerisme veroorzaken.

 

Niet direct een item waar wij als provincie op in moeten springen al raakt het wel het veiligheidsbeleid. In in de afstemming tussen gemeenten kan de provincie ehier een goede rol in vervullen. Belangrijk genoeg dus om vanuit de Staten hier de vinger aan de pols te houden.

Het debat wat volgde, en de heuse wiettop, leverde een toch wel heel merkwaardige uitkomst op: als antwoord op de problemen willen Tilburg en Eindhoven zelf de wiet gaan kweken. Maar mocht er nog twijfel bestaan: de voorgestelde wietteelt zal er niet komen! Een onderzoek van minister Klink ten spijt. Dit staat stevig in het regeerakkoord en de ChristenUnie kamerfractie zal het kabinet hieraan houden.

Dan wordt het nu tijd om de discussie eens te verleggen naar het handhavingsbeleid. Gemeenten moeten scherper toezien op de leeftijdscriteria en zorgen dat coffeeshops verdwijnen als ze in de buurt van scholen staan. De provincie zou hierover eens goed met de Brabantse gemeenten om tafel moeten gaan. Dan pas doen we recht aan de noodkreet uit Bergen op Zoom en Roosendaal.

Hermen Vreugdenhil

 

« Terug

Archief > 2008 > december

Geen berichten gevonden