Geen kwetsende teksten op de Brabantse bussen

atheistbus29-01-2009 13:40 29-01-2009 13:40

De provincie Brabant moet voorkomen dat op de bussen provocerende politieke en/of religieuze teksten komen. Dat stelt ChristenUnie-SGP fractievoorzitter Hermen Vreugdenhil in schriftelijke vragen aan het provinciaal bestuur.

Aanleiding voor de ChristenUnie-SGP-vragen is het plan van de humanistische denktank CFI om bussen te gaan voorzien van expliciet atheïstische teksten. De bedoeling is om op bussen teksten te plaatsen met de tekst dat God (wellicht) niet bestaat. Vreugdenhil wil van gedeputeerde Staten weten of elke (reclame)boodschappen op de bussen kan worden geplaatst, zeker als dat teksten betreft die religieus geladen zijn of politiek-maatschappelijk omstreden. "De provincie is concessiehouder van de bussen in Brabant en moet daarom richtlijnen opstellen over de aard van reclameboodschappen op de Brabantse bussen. De voorgestelde advertentiecampagne wordt door veel Brabantse inwoners op grond van hun religieuze opvattingen als krenkend ervaren en draagt zeker niet bij aan de zo broodnodige cohesie", aldus Vreugdenhil. Ook wil de ChristenUnie-SGP fractie weten wat de de (rechts)positie van buschauffeurs is die op deze manier ongevraagd moeten meewerken aan een campagne waar ze niets voor voelen. (klik hier voor het radio-intervieuw op omroep Brabant)

« Terug

Reacties op 'Geen kwetsende teksten op de Brabantse bussen'

Omroep Brabant
Geplaatst op: 29-01-2009 19:11 Quote
DEN BOSCH - De fractie ChristenUnie/SGP in Provinciale Staten is bang dat er ook in Brabant bussen gaan rijden waarop het bestaan van God in twijfel wordt getrokken. Fractievoorzitter Herman Vreugdenhil vraagt het provinciebestuur om richtlijnen op te stellen die dit soort reclameboodschappen op Brabantse bussen verbiedt.

Naar Engels voorbeeld is een Nederlandse humanistische organisatie bezig met het inzamelen van geld voor dit soort reclame tegen religie. De tekst die op de bussen zou moeten komen luidt: "God bestaat waarschijnlijk niet. Durf zelf te denken en geniet van het leven."

ChristenUnie/SGP wil van het provinciebestuur ook weten of buschauffeurs met gewetensbezwaren toch met deze tekst rond moeten rijden.

- kijk op www.omroepbrabant.nl voor de reactie van Hermen Vreugdenhil op omroep Brabant radio -
Nieuw bericht