ChristenUnie en SGP reageren op het drama in Apeldoorn

Vlag halfstok 1donderdag 30 april 2009 13:00

'Levens geofferd om volk en vorstenhuis te raken'

De ChristenUnie is diep geschokt door de wrede wijze waarop het Koninginnefeest in Apeldoorn in een drama is omgeslagen. Vicefractievoorzitter Joël Voordewind is sprakeloos, nu naar het zich laat aanzien vier mensen hun leven hebben verloren door de opgezette actie van een enkeling.

Voordewind: ,,Ons medeleven gaat op dit moment voor alles uit naar de nabestaanden, naar de gewonde slachtoffers en naar de Koninklijke familie die op deze dag vanouds haar verbondenheid met het Nederlandse volk viert. Het vervult ons met afschuw, dat iemand mogelijk met opzet mensenlevens heeft opgeofferd om ons volk en vorstenhuis te raken en een nationale feestdag tot een dag van rouw te maken.'' Voordewind benadrukt dat er nog tal van vragen liggen voor nader onderzoek, onder meer met betrekking tot de motieven van de verdachte maar ook betreffende de beveiliging van de Koninklijke familie en het publiek bij evenementen als Koninginnedag.

Mede op initiatief van de ChristenUnie is de campagne voor de Europese Verkiezingen tot nader orde stilgelegd.


SGP ontdaan door vreselijke gebeurtenissen

De SGP is ontdaan door de vreselijke gebeurtenissen in Apeldoorn. Allereerst betuigen we onze deelneming met de slachtoffers en hun familie. Wat hen is overkomen is onbeschrijflijk. Ook voor koningin Beatrix en haar familie is de schok enorm. Dit drama zal altijd verbonden blijven met Koninginnedag. De SGP spreekt de wens uit dat allen die door deze verschrikkelijke gebeurtenis getroffen zijn kracht en troost mogen vinden bij de Koning der koningen!

SGP voorman spreekt afschuw uit

SGP-voorman Bas van der Vlies sprak donderdag zijn afschuw uit over de gebeurtenissen in Apeldoorn. „Mijn oprechte deelneming gaat uit naar de getroffen gezinnen en de koninklijke familie. Dit is een schaduw op iets wat een plezierige en geweldige dag had moeten zijn", zei Van der Vlies.

„Dat deze gebeurtenis consequenties heeft voor de komende vieringen is iedereen duidelijk. Dat is een uiterst vervelend perspectief", aldus de politicus.

« Terug

Archief > 2009 > april

Geen berichten gevonden