Spoorlijn Breda-Utrecht komt in zicht

breda-utrechtzaterdag 30 mei 2009 09:34

Op initiatief van de Groenlinks en ChristenUnie-SGP fractie heeft de commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid zich laten informeren over de laatste ontwikkelingen rond de plannen om gelijktijdig met de verbreding van de A27 een spoorlijn aan te leggen vanuit Breda via Gorinchem naar Utrecht en Almere.

“Een slim idee om de verbreding van de A27 direct te koppelen met de aanleg van het spoor. Een unieke kans met tal van voordelen. De bereikbaarheid van West-Brabant wordt geweldig verbeterd. De snelweg kan sneller aangelegd worden door de aanleg van spoor en weg te combineren. De overlast (files) tijdens de bouw zullen fors minder zijn door een slimme bouwplanning”, aldus Hermen Vreugdenhil.

De commissie gaf gedeputeerde van Nieuwenhuizen unaniem de opdracht mee om bestuurlijk snel te handelen zodat aansluiting wordt gehouden bij de voorbereidingen voor de verbreding van de A27. De provincie is immers penvoerder in het A27 dossier en heeft de capaciteit tot voorfinanciering.

Op verzoek van de commissie zal gedeputeerde van Nieuwenhuizen op de bestuurlijke conferentie van 15 juni een stevig pleidooi houden voor een gecombineerde aanleg van spoor en verbrede A27. In de volgende commissievergadering van 26 juni zal de commissie over de vervolgacties doorspreken.

« Terug

Archief > 2009 > mei

Geen berichten gevonden