Bonus Essent: niet geld terug naar de burger maar Essent terug naar de burger!

vrijdag 03 juli 2009 18:44

Gerard Paans (fractievoorzitter CDA Werkendam) roept op te voorkomen dat de werknemers van Essent € 5000,- ontvangen als bonus. Dit geld moet terug naar de burger aldus Paans. Gerard Paans slaat de plank alleen al finaal mis door te stellen dat de politiek hier nog iets over mag of überhaupt kan zeggen.

Even een aantal feiten op een rij; Essent is verkocht aan een Duits bedrijf (RWE) dit wil zeggen dat de provincie geen enkele inspraak meer heeft in dit (voorheen publieke) bedrijf. De uitkering van deze “bonus” is na de verkoop dus een puur interne zaak van Essent.

Essent is dus verkocht aan onze Oosterburen, één van de grote voorvechters van deze verkoop was de CDA Statenfractie Noord-Brabant. Bij deze deal was een bonus na verkoop voor de werknemers van Essent al aangekondigd en bekend. Voor de CDA Statenfractie geen enkele belemmering om Essent zo snel mogelijk te verkopen.

In diverse publicaties in de lokale media wordt gesproken over burgers die zich negatief uitspreken over deze uitkering van deze € 5000,- aan de werknemers van Essent. Juist de uitverkoop van Essent heeft tot een grote onvrede en onbegrip geleid bij de burger. De ChristenUnie-SGP Statenfractie heeft er alles aan gedaan om deze verkoop tegen te houden maar vond in dit debat de CDA Statenfractie recht tegenover zich. En toen was ook het CDA Werkendam ijzig stil. Nu de verkoop (helaas) een feit is siert het politici om hun plaats te weten. Essent is nu een puur commercieel bedrijf waar de politiek niets meer over te zeggen heeft. Of stuurt Paans morgen ook een brief over de CAO eisen van DAF of Unilever?

De brief aan de CDA Statenfractie lijkt een sympathiek gebaar maar kan in het rijtje: als het kalf verdronken is dempt men de put. Als de CDA Werkendam werkelijk naar de burger luistert roept zij de CDA Statenfractie ter verantwoording over hun rol bij de verkoop van Essent. In plaats daarvan probeert CDA Werkendam haar eigen straat schoon te vegen met een voorstel voor de bühne. De 'bonus' moet niet naar de burger maar Essent moet terug naar de burger!

Hermen Vreugdenhil
Fractievoorzitter ChristenUnie-SGP Statenfractie Noord-Brabant

« Terug

Archief > 2009 > juli

Geen berichten gevonden