‘Steun de wederopbouw van publieke infrastructuur Haiti’

haitidonderdag 21 januari 2010 13:32

De ChristenUnie-SGP fractie stelt voor om als Provinciaal bestuur een deel van onze rijkdom te besteden aan de wederopbouw van de publieke voorzieningen op Haïti. Daarnaast zou het bij de provincie passen als we een bijdrage leveren aan wederopbouwprojecten die het functioneren van de lokale en/of gedeconcentreerde overheden verbeteren. “Wat zou het goed zijn om, ondanks de ellende, het moment te benutten om aan een wederopbouw bij te dragen van de publieke infrastructuur en een goed functionerend bestuur. Eén van de grote pijnpunten van dit land in de afgelopen decennia”, aldus Hermen Vreugdenhil.

Binnen VNG international zijn er initiatieven en contacten die wederopbouwprojecten met die doelstellingen ondersteunen. De ChristenUnie-SGP fractie heeft de Staten voorgesteld om een bedrag, van  € 50.000 of zoveel meer als wenselijk is, beschikbaar te stellen voor Haïti met voornoemd bestedingsdoel.

Overigens heeft de VNG met de samenwerkendehulporganisaties (SHO) in juni 2008 afgesproken dat de SHO voornemens is om deze projecten te (co)financieren, mits de projectvoorstellen voldoen aan de geldende kwaliteitseisen en mits er voldoende financiering beschikbaar is voor projecten gericht op wederopbouw.

« Terug

Archief > 2010 > januari

Geen berichten gevonden