Welgefeliciteerd!

vrijdag 22 januari 2010 20:47

Vandaag bestaat de ChristenUnie 10 jaar. De verjaardag werd vandaag gevierd met de start van de campagne in Werkendam. Met Arie Slob hebben we de Werkendammers in de Hoogstraat getrakteerd op overheerlijke bonbons. Dit leverde veel leuke reacties en felicitaties op. Maar het werk ging ook gewoon door toen Eurlings uit de bocht vloog.

Die 10 jaren van de ChristenUnie zijn niet altijd even makkelijk geweest. Toch mogen we met blijdschap terug kijken op een zegen op het politieke werk. Meer dan ooit mag het Christelijk sociaal geluid klinken in Raden, Staten en Kamers. In de Trevezaal en in provinciale- en raadscolleges. De ChristenUnie heeft getoond heldere resultaten  te combineren met beginselvastheid en toont een stabiele en betrouwbare regeringspartij te zijn. En juist op dat laatste punt kunnen oudjes als CDA en PvdA nog veel van de jubilaris leren. Daar hoort immers ook het nakomen van afspraken bij. Eurlings gaf er vandaag blijk van dit nog niet geheel te beheersen. Hij bleek toch de knieën niet recht te kunnen houden voor de druk van VVD en Telegraaf.

Mooi om van dichtbij mee te maken hoe Arie met de wankelmoed van Eurlings korte metten maakt. “De verkeersdruk in de spits roept juist om een instrument waardoor de verkeersstroom meer gespreid wordt over de dag en over de verschillende vervoersmodaliteiten. De ledenraadpleging van de ANWB over de democratie laten heersen? Zo werkt dat niet minister!" klonk het al snel in de nieuwsrubrieken. De jonge partij is volwassen geworden!

Hermen Vreugdenhil

« Terug

Archief > 2010 > januari

Geen berichten gevonden