Stabiel en betrokken, echt Perspectief

hermen en ed08-02-2010 21:02 08-02-2010 21:02

Stabiel en betrokken, twee begrippen die zeker van toepassing zijn op de Perspectief jongeren in Brabant. Afgelopen zaterdag gaven zij hier maar weer eens blijk van. Met een mooi programma met debat, cabaret en de uitreiking van de ‘Held van Brabant’ werden de Altena jongeren bediend. Dit soort avonden vind ik altijd de kersen op de politieke taart. En die smaakte ook dit keer weer erg goed.

De komende week mag ik nog twee campagneavonden leiden in Tholen en Breda. Maar eerst was er zaterdag de avond in de Pomp in Almkerk. Deze avond was weer prima georganiseerd door de Brabantse Perspectievers. Deze avonden zijn inmiddels een begrip. Binnen de ChristenUnie Tweede Kamerfractie zoemt het inmiddels rond: ‘je hoort er pas echt bij als je een keer in de Pomp bent geweest!’ Het is ontzettend leuk om op zo’n avond het debat te leiden tussen Ed Anker en de zaal. De betrokkenheid van de jongeren en hun concrete vragen roepen om een politiek antwoord van stabiele politici. Met een aantal lokale ChristenUnie kopstukken in de zaal konden meteen een paar punten concreet gemaakt worden!

De held van Brabant ging dit jaar naar de ‘Moedige Moeders’. Zij leveren een belangrijke bijdrage in de strijd tegen verslavingen onder jongeren. Zij willen voorkomen dat jongeren aan drugs en drank verslaafd raken. Het raakt je bijzonder als mevrouw Schouten in haar dankwoord aangeeft dat zij de moed al een beetje op aan het geven waren omdat de overheid, politie en andere organisaties het signaal dat zij afgeven niet voldoende oppakken.

Laten wij deze waarschuwing van de moedige moeders volop ter harte nemen en politiek de strijd aanbinden met alcohol en drugs. Gelukkig wordt dit geluid dit keer in weer veel meer Brabantse plaatsen door onze politici naar voren gebracht. Woensdag mag ik hier met Pim de Nijs, onze jonge lijsttrekker in Breda over in gesprek gaan. Weer een jonge politicus die dit probleem stevig op de campagnetafel in Breda neerlegt. Weer door een betrokken Perspectiever.

Hermen Vreugdenhil

« Terug

Archief > 2010 > februari

Geen berichten gevonden