Buurtbusproblemen: de tijd van pappen en nathouden is voorbij

buurtbusvrijdag 16 april 2010 09:16

Nog steeds worden buurtbusreizigers geconfronteerd met te volle buurtbussen. “Een gevaarlijke en onwenselijke situatie waar de provincie niet voor weg mag kijken”, aldus Hermen Vreugdenhil. Na eerdere vragen van de ChristenUnie-SGP fractie hebben de regionale Statenleden Hermen Vreugdenhil (CU-SGP), Roland van Vugt (CDA)het provinciebestuur opgeroepen om nu snel met concrete maatregelen te komen om zowel de veiligheid als de beschikbaarheid van het busvervoer te garanderen.

 In schriftelijke vragen aan het college van gedeputeerde staten vragen de Statenleden om met een maatwerkoplossing te komen die voorkomen dat reizigers in de kou blijven staan. “Door de toenemende populariteit van de buurtbus komt het geregeld voor dat er meer reizigers met de bus mee willen dan dat er plaatsen beschikbaar zijn. De buurtbuschauffeurs worden dan voor het dilemma geplaatst reizigers in de kou te laten staan of meer passagiers mee te laten reizen dan toegelaten. Als oplossing wordt nu op een aantal lijnen een extra bus ingezet, die (geregeld leeg) achter de buurtbus aanrijdt. Een dure regeling die niet altijd een oplossing is”, aldus Vreugdenhil.

Vanuit de buurtbuschauffeurs is de suggestie gekomen om een soort ‘vliegende keep’ in  te zetten. Een bus die ergens centraal wordt gestationeerd en op oproep direct aanrijdt.

De Statenleden vragen het college deze suggestie serieus te onderzoeken, danwel snel met andere maatwerkoplossingen voor het probleem te komen. “De tijd van pappen en nat houden is nu echt voorbij. Wij vragen van het college nu stevige regie om dit slepende probleem op te lossen”, aldus Vreugdenhil.

« Terug

Archief > 2010 > april

Geen berichten gevonden