Commissaris moet regie nemen in megastallendebat

wimvddonkvrijdag 28 januari 2011 12:38

Het megastallendebat is ontaard in een grote moddergooiwedstrijd. Nu de verantwoordelijk gedeputeerde de Staten van voortdurend gedraai doe-het-zelf-prutswerk’ beticht ontstaat er een onwerkbare situatie. Ik vind dat de Commissaris van de Koningin als voorzitter van PS en GS nu regie moet nemen in het megastallendebat.

Het standpunt van de ruime meerderheid in de Staten moet het college respecteren. Genomen besluiten moeten worden uitgevoerd. Met zulke zware beschuldigingen van een collegelid aan de voltallige Staten vraag ik met af of er in die toonzetting op 25 februari nog wel een zuiver inhoudelijk debat met het college gevoerd kan worden over de verruiming van de ontheffingsmogelijkheden.

Ook steekt het mij dat het college een gewijzigd voorstel in de krant publiceert terwijl de Staten nog niet eens op de hoogte zijn van dit voorstel. Zowel inhoudelijk als procedureel wordt het democratisch proces zo getart. Dit is een vorm van powerplay waar we niet aan mee moeten werken. Ik  vraag aan de Commissaris dit proces nauwkeurig te bewaken. Dat is in het belang van zowel de sector als van de burgers in het buitengebied.

Hermen Vreugdenhil

« Terug

Archief > 2011 > januari

Geen berichten gevonden