ChristenUnie-SGP verbijsterd over D66-voorstel legalisering drugs

vondsten-drugsafval-meer-dan-verdubbeld1389626165-584x34027-02-2015 12:12 27-02-2015 12:12

ChristenUnie-SGP Brabant reageert verbijsterd op het initiatief-wetsvoorstel van D66 om drugs te legaliseren. “Ontzettend naïef om te denken dat met legale hennepteelt gezondheidsrisico’s afnemen”, aldus de Brabantse lijsttrekker Hermen Vreugdenhil. “Wie eerlijk naar de cijfers kijkt, weet dat drugs erg schadelijk is voor de gezondheid.” De Brabantse ChristenUnie-SGP komt daarom vrijdag 27 februari naar Den Haag om actie te voeren tegen deze plannen. Met als boodschap: “Als u de productie van drugs wil legaliseren, ruimt u dan ook de rotzooi in onze provincie op?”

ChristenUnie Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers: “Treurig dat uitgerekend een partij die altijd zegt jongeren een kans te willen geven drugsgebruik wil normaliseren. In het onderwijs moet je hersenen ontplooien, niet afbreken. Laten we jongeren een echte toekomst geven en de drempels voor drugs juist verhogen.”

Ten koste van gezondheid
D66 zegt dat de legalisering zo’n 500 miljoen euro per jaar oplevert door bezuinigingen in de handhaving en door de inkomsten uit accijnzen en belastingen. Hermen Vreugdenhil: “Het is ronduit belachelijk dat D66 ten koste van de gezondheid van jongeren de staatskas wil spekken. Alle onderzoeken tonen aan dat drugs het concentratievermogen van jongeren schaadt, het IQ aantast  en de schoolmotivatie vermindert.”

Productie voor de export
De ChristenUnie-SGP vraagt zich af welk probleem D66 eigenlijk wil oplossen. “Zo’n 80% van de teelt en productie in Brabant helemaal niet bestemd voor de lokale markt, maar voor de export naar het buitenland. Die internationale handel blijft in het criminele circuit, ook met de plannen van D66. Sterker nog, als Nederland en Brabant in het bijzonder worden wij alleen maar aantrekkelijker voor internationale bendes. Zij kunnen onder een legale dekmantel allerlei illegale activiteiten ontwikkelen”, aldus Hermen Vreugdenhil.

Actie in Den Haag
Op vrijdag 27 februari 2015 zal de Brabantse ChristenUnie-SGP bij op het Plein actie voeren tegen deze plannen. De ChristenUnie-SGP wil een manifest aanbieden aan Minister Opstelten met de boodschap: “Als u de productie van drugs wil legaliseren, ruimt u dan ook de rotzooi in onze provincie op?” Bijna dagelijks wordt er in Brabant drugsafval gevonden. De kosten voor het opruimen van deze rommel in de Brabantse natuur lopen in de miljoenen.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-SGP verbijsterd over D66-voorstel legalisering drugs'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.