Bezoek provinciale lijsttrekker Vreugdenhil aan Diaconaal Centrum Eindhoven

uitreiking Zorgpluim (3) IMG_1984donderdag 26 februari 2015 21:44

Op 25 februari heeft Hermen Vreugdenhil, lijsttrekker van de ChristenUnie voor de Provinciale Verkiezingen - die op 18 maart a.s. worden gehouden - een bezoek gebracht aan het Diaconaal Centrum Eindhoven. Dit centrum voor dak- en thuislozen is al 20 jaar gevestigd aan de Hemelrijken 117 te Endhoven.

In het Centrum komen mensen uit verschillende leefwerelden elkaar tegen: de maatschappelijk meer geslaagden, de mensen die aan de rand leven, de wereld van de straat. Met bestuursleden en een van beide coördinatoren kon uitvoerig worden gesproken.

Hermen Vreugdenhil gaf na de rondleiding zijn gevoelens als volgt weer:
“Ik ben onder de indruk van het mooie werk dat door de vrijwilligers van het Diaconaal Centrum in Eindhoven wordt verricht. Zij bieden een plaats waar ruimte is voor dak- en thuislozen. Waar ze met hun verhaal, zorgen en vragen een luisterend oor kunnen vinden. In deze ontmoetingen wordt iets zichtbaar van wat er leeft achter het verhaal van de ander.
Ik zal me vanuit de provincie ervoor inzetten dat we initiatieven in Brabant zoals deze waar nodig en mogelijk een steuntje in de rug geven! Ik hoop dat het Diaconaal Centrum een voorbeeld mag zijn voor andere gemeenten om zo invulling te geven aan het omzien naar elkaar. Als blijk van waardering reik ik, namens de ChristenUnie, met dankbaarheid de Zorgpluim uit aan de beide professionele krachten en de ruim 60 vrijwilligers”.

« Terug

Archief > 2015 > februari

Geen berichten gevonden