Overheid moet opruimkosten drugsafval compenseren

vondsten-drugsafval-meer-dan-verdubbeld1389626165-584x340donderdag 18 juni 2015 19:39

De Tweede Kamer stemde dinsdagmiddag in met een motie van de ChristenUnie voor een betere financiƫle compensatie voor boeren, particulieren en beheerders van natuurterreinen die drugsafval hebben opgeruimd. De regering moet kijken of de huidige regeling verruimd kan worden.

De Tweede Kamer eist dat er een betere vergoeding komt voor het opruimen van drugsafval. Vooral in Brabant wordt vaak afval uit drugslaboratoriums gedumpt. De grondeigenaren blijven zitten met hoge kosten van het schoonmaken. Ze kunnen de kosten moeilijk verhalen op de daders.

Begin dit jaar heeft de ChristenUnie-SGP in Den Haag geprotesteerd tegen de lakse houding van de regering betreffende de drugsproblematiek in Brabant o.a. door het simuleren een illegale dump van drugsafval. Dit om bestuurders te laten voelen hoe het is om drugsafval op je terrein gedumpt te krijgen.

ChristenUnie-SGP Statenlid Hermen Vreugdenhil geeft aan: “Afgelopen dinsdag nam de Kamer de motie van Gert-Jan Segers aan om de boeren en natuurbeheerders te compenseren voor de opruimkosten een mooie eerste stap echter zijn we er nog lang niet en zullen we ons als fractie blijven inzetten om aandacht te vragen voor deze enorme problematiek”.

« Terug

Archief > 2015 > juni

Geen berichten gevonden