"ChristenUnie-SGP vraagt om actie van Provincie bij grote wateroverlast Altena"

zandzakkenzaterdag 12 september 2015 14:16

De Statenfractie ChristenUnie-SGP is bezorgd over de grote wateroverlast in de regio Altena bij extreem weer en wil van de Provincie Noord-Brabant actie bij het aanpakken van de overlast. Vorig jaar is de regio Altena getroffen door grote wateroverlast. Veel landbouwpercelen zijn toen onder water gelopen met grote schade tot gevolg. Er is veel druk uitgeoefend op het Waterschap om afdoende maatregelen te nemen om overlast in de toekomst te voorkomen. Een grondige herziening van de waterhuishoudkundige maatregelen zijn noodzakelijk.

Ondanks de ervaring van vorig jaar ging het afgelopen zondagnacht weer stevig mis. Opnieuw liep een groot landbouwareaal onder. Wederom bleek dat er te weinig pompcapaciteit is en blijkbaar is het Waterschap niet in staat om snel en adequaat te reageren op verwachte extreme weersomstandigheden. Voor velen in de regio Altena is het vertrouwen in het bestuur weg en de angst voor de toekomst groot dat de situatie zich zal herhalen. 

Statenlid Hermen Vreugdenhil wil van de Provincie Noord-Brabant weten wat zij samen met het Waterschap gedaan heeft om de overlast te voorkomen.  "Als Statenfractie ChristenUnie-SGP willen we weten of de Provincie het Waterschap tot maatregelen kan dwingen om de overlast aan te pakken. Ook willen we dat de Provincie helpt door een bijdrage te leveren en de agrariërs tegemoet te komen in de schade door Waterschap en Provincie daar waar het kan" 

« Terug

Archief > 2015 > september

Geen berichten gevonden