Brabantse ChristenUnie-SGP wil drones inzetten tegen wietteelt in maïs

wietteelt22-09-2015 20:22 22-09-2015 20:22

ChristenUnie-SGP in Noord-Brabant maakt zich ernstig zorgen over de toename van wietteelt in maïsvelden. Het blijkt dat henneptelers hun oogst steeds meer verspreiden door op een groot aantal locaties enkele wietplanten te plaatsen in maïsvelden. Dit om het risico bij ontdekking te minimaliseren.

“De Agrariërs zijn hier niet van op de hoogte en kunnen het zelf nauwelijks ontdekken. Wij willen dan ook dat de provincie de agrariërs ondersteunt met de mogelijkheid om luchtcontroles uit te laten voeren. Dit om gezamenlijk de strijd tegen zware criminaliteit te voeren.” Aldus ChristenUnie-SGP fractievoorzitter Hermen Vreugdenhil. De fractie heeft hierover vragen aan het Brabantse provinciebestuur gesteld.

Naar aanleiding van berichtgeving in dagblad Trouw zijn de zorgen van ChristenUnie-SGP in Brabant alleen maar versterkt. In het artikel "wiet wieden tussen maïs in Limburg" wordt gesteld dat dit jaar al twee keer zoveel plaatsen ontdekt zijn als bij de controle vorig jaar. “Met behulp van luchtopnames weet de politie in Limburg blijkbaar de wietplanten goed op te sporen. Vanaf de weg zijn ze tussen het hoge maïs niet te zien. Wij willen in Brabant met de inzet van drones agrariërs de mogelijkheid geven om hun perceel te laten controleren,” aldus Vreugdenhil. ChristenUnie-SGP wil dat de provincie bij de invoering hiervan de agrariërs op de hoogte stelt van deze mogelijkheden om luchtcontroles uit te voeren.

« Terug