"Geen Provinciale steun voor dancefestivals waar pillen worden gebruikt"

drugs10-11-2015 19:03 10-11-2015 19:03

De ChristenUnie-SGP fractie in Brabant wil dat de provincie geen vergunning afgeeft voor dancefestivals waar drugs worden gebruikt. "De coalitie wil dancefeesten meer ruimte geven met tijdelijke vergunningen of door extra faciliteiten beschikbaar te stellen. Wij stellen hier de voorwaarde bij dat die dan ook pillenvrij moeten zijn", aldus Statenlid Vreugdenhil van ChristenUnie-SGP

"We moeten als overheid niet accepteren dat een pilletje slikken bij een dancefestival normaal is geworden. Kijk naar de dodelijke slachtoffers bij het Amsterdam Dance Event. De gezondheid van onze jongeren staat op het spel." Afgelopen week maakte Omroep Brabant ook al melding van de bezorgdheid van de GGD en verslavingszorg Novadic-Kentron. Drugsgebruik in Brabant neemt fors toe. "Het kan niet zo zijn dat we maar doen alsof het normaal is drugs te gebruiken op feesten en aan de andere kant horen van illegale dumpingen met enorme schade voor mens en milieu."

Aanstaande vrijdag zal de Brabantse fractie van ChristenUnie-SGP een motie indienen waarin uitdrukkelijk verzocht wordt om festivals waar drugs gebruikt worden geen steun te geven. "Laat de organisatoren van een dancefeest maar aantonen hoe ze drugsgebruik op hun festivals aanpakken en proberen te voorkomen. En als dit onvoldoende is, dan maar een keer geen vergunning."

« Terug

Reacties op '"Geen Provinciale steun voor dancefestivals waar pillen worden gebruikt"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.