"De provincie moet verantwoordelijkheid nemen om wateroverlast in landbouwgebied te voorkomen"

wateroverlast16-11-2015 11:13 16-11-2015 11:13

Een motie door ChristenUnie-SGP en CDA ingediend die hiertoe oproept is in Provinciale Staten van Brabant met ruime meerderheid aangenomen. "Altena is in de afgelopen twee jaar hard getroffen door grote wateroverlast. Dit leidde tot het langdurig onderwater staan van akker- en grasland met grote schade voor agrariƫrs. Wij zien dat de huidige neerslagintensiteit vraagt om structurele maatregelen om de overstromingskans binnen de gestelde normen te krijgen" aldus Hermen Vreugdenhil, statenlid voor de gezamenlijke ChristenUnie-SGP fractie.

Roland van Vugt (CDA) mede indiener van de motie: 'Het is belangrijk dat het thema wateroverlast bij het Waterschap stevig op de agenda blijft. Onze inwoners en (agrarische) ondernemers moeten erop kunnen vertrouwen dat hun zorgen serieus genomen worden en dat er gezocht wordt naar oplossingen.'

In September bezochten de Statenleden Vreugdenhil (CU-SGP) van Vugt (CDA) en Schuller (VVD) getroffen boeren. "Wij zijn blij dat de provincie nu ook haar verantwoordelijkheid neemt en de boeren niet in de kou laat staan", aldus de Statenleden.

Waterschap Rivierenland heeft het Land van Heusden en Altena inmiddels als pilotgebied aangewezen om te kijken hoe hier maatregelen tot verbetering kunnen leiden.

« Terug

Reacties op '"De provincie moet verantwoordelijkheid nemen om wateroverlast in landbouwgebied te voorkomen"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.