Collegetour met Carola Schouten en Paul van Geest

11-02-2016 08:07 11-02-2016 08:07

"Carola Schouten en Paul van Geest voor Collegetour naar Tilburg" 
 
Samen nadenken over Barmhartigheid en sociale veerkracht in Brabant.
 
De ChristenUnie Noord-Brabant organiseert met de gezamenlijke Christelijke studentenverenigingen een collegetour in Tilburg! Het recept: interessante gasten, een mooie locatie en verrassende interviews. En we geven de leiding over de avond grotendeels aan de bezoekers; de vragen van studenten e.a. staan centraal. Op deze avond is ChristenUnie Tweede Kamerlid Carola Schouten te gast en zij neemt Hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest mee. Een avond over Barmhartigheid, het Jubeljaar en de schuldenproblematiek. Denk jij mee hoe we Brabant en Tilburg sociale veerkracht kunnen geven?

Afgelopen december heeft Paus Franciscus het Jubeljaar geopend in het Vaticaan. Een zogenaamd Heilig Jaar dat in het teken staat van de Barmhartigheid. Een Jubeljaar dat in de Joodse traditie eens in de 50 jaar plaats vond waarbij de schulden kwijtgescholden werden en iedereen een nieuwe kans kreeg. 

Wat betekent dit jubeljaar voor mensen die nu in de schulden zitten? Is er hoop op een nieuwe kans? Wat betekent een Jubeljaar voor studenten die steeds meer voorafgaand aan hun studie gedwongen worden zich in de schulden te steken? Wat betekent een Jubeljaar voor de stad Tilburg, voor de provincie Brabant? Kunnen we die sociale veerkracht gezamenlijk aanroepen en versterken? En hoe kunnen we dan praktisch een steentje bijdragen en welke keuzes maken we daarbij in onze studie, in de politiek, in onze loopbaan, en onze vrije tijd? Mooie thema's om elkaar mee te inspireren! 

Kom ook naar het Klassetheater en interview mee! Na afloop is er een borrel.
 
Woensdag 2 maart om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur)
Klassetheater Tilburg, Carre 16

---------------------------------------

Carola Schouten

Carola Schouten is Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie. Ze is de financieel specialist van de ChristenUnie en nauw betrokken bij de begrotingsonderhandelingen. Ze viel op met haar uitgesproken standpunten over de euro en Griekenland. Maar ze redde ook de uitkering voor weduwen en wezen en was fel tegenstander van het leenstelsel. Ze studeerde in Rotterdam, waar ze nog altijd woont.

Paul van Geest

Paul van Geest is neerlandicus en theoloog. Als hoogleraar Kerk-geschiedenis is hij verbonden aan de universiteit van Tilburg. Ook is hij bijzonder hoogleraar Augustijnse studies aan de Vrije Univer-siteit van Amsterdam en daarmee de eerste katholieke hoogleraar aan deze protestantse faculteit. Van Geest studeerde in Leiden, Rome en Jeruzalem en werd in 2014 gekozen tot ‘Theoloog van het jaar’.

« Terug

Reacties op 'Collegetour met Carola Schouten en Paul van Geest'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.