"Ondersteun distributie Regionale Voedselbanken in Brabant"

voedselbankmaandag 06 juni 2016 17:11

"Ondersteun de distributie van Regionale Voedselbanken in Brabant" roept Statenlid Hermen Vreugdenhil van ChristenUnie-SGP de provincie op tot actie. "Het distributiecentrum in Tilburg staat de komende tijd voor grote uitdagingen om vanuit een geschikte locatie de regionale distributie te verzorgen. Het vergroenen van het centrum om meer verse groenten aan te bieden is een enorme opgave"

"Helaas is armoede ook in een rijke provincie zoals Brabant een wezenlijk onderdeel van de maatschappij. Deze armoede grijpt op verschillende manieren in in het leven van mensen. Ook in welke voeding mensen tot zich nemen. In Brabant mogen we ons gelukkig prijzen met vele duizenden vrijwilligers die zich inzetten in de strijd tegen armoede dmv de broodnodige voedselbanken. Een mooi voorbeeld van sociale veerkracht. Het regionale distributiecentrum van voedselbanken Brabant Zeeland in Tilburg is een essentieel onderdeel in deze infrastructuur. Ook speelt het een belangrijke functie in het tegengaan van voedselverspilling. Een voedseloverschot bij supermarkten en producenten vindt via dit kanaal een weg naar de samenleving"

De fractie ChristenUnie-SGP heeft in schriftelijke vragen aan het college van GS aangedrongen om vanuit haar rol het regionale distributiecentrum in Tilburg te ondersteunen.

« Terug

Archief > 2016 > juni

Geen berichten gevonden