In gesprek met studentenwerker Monica Mooij, Navigators Tilburg

NSV_website_grootvrijdag 29 april 2016 20:00

"Iedere keer wanneer ik weer in ontmoeting kom met studenten, of ik nu een op een met hen afspreek en we samen een kop koffie drinken, of wanneer ik de hele groep van de studentenvereniging ontmoet op een gezamenlijke bijeenkomst, iedere keer word ik weer geraakt door wat ze vertellen en wat hen bezig houdt. Bijvoorbeeld de zoektocht naar wat ze nou eigenlijk echt belangrijk vinden" zo vertelt Monica Mooij, studentenwerker voor Navigators in Tilburg, in een gesprek met de fractie. "Ik wil studenten het goede nieuws van Jezus laten zien en samen met hen in gesprek gaan. De betrokkenheid, interesse en steun van christenen in Tilburg en Brabant helpen mij echt met het uitleven van mijn droom voor studenten."

"In een tijd van keuzestress en financiële onzekerheid, waarbij studenten door het nieuwe studiefinancieringsstelsel al aan de voorkant schulden maken, is het belangrijk dat er echt en oprecht contact gemaakt wordt en er mensen zijn zoals Monica" geeft Michiel van der Stelt, fractiemedewerker ChristenUnie-SGP aan. "De flexibilisering van de arbeidsmarkt, automatisering en robotisering maken de kans op passende arbeid niet eenvoudiger. In de collegetour in Tilburg gaf ChristenUnie Tweede Kamerlid Carola Schouten ook al aan de studenten aan dat het begrip "zingeving" steeds belangrijker wordt. Studentenwerkers vanuit de christelijke verenigingen helpen studenten echt om hun veerkracht te vergroten en een sociaal netwerk om hen heen te bouwen."

"Onbekend en niet opgegroeid met het christelijke geloof zat ik een aantal jaren terug ook vol met levensvragen" gaat Monica Mooij verder, "via het werk van Navigators heb ik het Goede Nieuws van het Evangelie ook mogen ontdekken. Het is bijzonder om dit nu zelf door te geven. Waar studenten vaak door de bomen het bos niet meer zien in alle mogelijkheden die ze willen aanpakken in hun studie, is het bijzonder om te zien hoe zij opbloeien wanneer zij door dit Goede Nieuws ontdekken waar zij goed in zijn en waar hun passie ligt zodat zij met hun talenten op pad mogen gaan."

Contact
Het werk dat Monica doet wordt volledig mogelijk dankzij giften. Zij komt graag in contact met mensen die met haar willen meebouwen middels financiële ondersteuning. Wilt u ergens op reageren? Of haar bemoedigen? Of gewoon even kennismaken? Voelt u vrij om een e-mail te sturen naar monica.mooij@navigators.nl.

« Terug

Archief > 2016 > april

Geen berichten gevonden